MiNo vzw in actie!

MiNo vzw is heel blij met jullie steun! Dankzij die steun kunnen wij 'regenboogjes bij donkere wolken' uitdelen. Wat die regenboogjes zijn, kom je hier te weten.

Algemeen

MiNo vzw zorgt voor:

  • sensibilisering rond zeldzame ziekten, met in het bijzonder Primaire Immuundeficiënties (PID) en hersenletsels bij kinderen
  • 'regenboog' gelukjes voor patiënten en hun gezin: een kleine extra, een leuk moment, financiële ondersteuning in de behandeling
  • prikcadeautjes en speelzaal-speelgoed voor afdelingen pediatrie
  • sensibilisering rond plasma-donaties
  • ondersteuning van organisaties die zich inzetten voor kinderen met zeldzame ziekten, met in het bijzonder met een primaire immuundeficiëntie en/of hersenletsel.

Samen met jullie hopen we onze MiNo vzw dromen waar te kunnen maken.

Prikcadeautjes en spelmateriaal voor pediatrie Sint-Trudo en UZ Leuven

MiNo vzw schenkt prikcadeautjes en spelmateriaal aan de afdeling pediatrie van het Sint-Trudo Ziekenhuis (Sint-Truiden) en UZ Leuven. Nola, Milo en de mama's kennen deze afdelingen zelf heel goed. Opnames, dagopnames en consultaties zijn al meerdere keren nodig geweest. 
Dankzij MiNo vzw kunnen we nu iets terug doen voor de afdelingen waar we zelf al zo veel zorg van kregen.

We zoeken op basis van onze eigen ervaring steeds naar fijne, 'bruikbare', voor het kind aantrekkelijke en zorgzame prikcadeautjes. Zo zorgen we voor 'regenboog'-momentjes bij het prikken en andere vervelende onderzoeken bij kinderen. Daarnaast schenken we op vraag ook spelmateriaal dat gebruikt kan worden tijdens een opname.

Plasma voor PID

MiNo vzw steunt verschillende initiatieven die oproepen om plasma te geven. MiNo vzw steunt iedereen die plasma geeft!

Milo zijn wekelijkse immunoglobulines worden gemaakt van menselijk plasma. Door de coronapandemie is er een wereldwijd tekort aan plasma. Zonder plasma zijn er geen immunoglobulines. 

Ga jij plasma geven? Maak een foto tijdens je donatie, bezorg deze  via info@minovzw.be of tag ons op sociale media. Wie weet zorgen wij voor een verrassing ;-)

 

Meer weten? Volg Plasma for Kids, BePOPI en Rode Kruis Vlaanderen op Facebook/Instagram. 

Maak je afspraak bij Rode Kruis Vlaanderen.

Medicatie/prikboxen

MiNo vzw schenkt medicatie/prikboxen aan kinderen met een zeldzame ziekte. Omdat we zelf fan zijn van deze boxen, maken we hier graag andere zorggezinnen blij mee! 

De medicatie/prikboxen bestaan in twee maten, telkens met een inzet met vakverdeling. Perfect om medisch materiaal in op te bergen en/of te transporteren.

Klein: 6l,  LxBxH: 30 x 20 x 14 cm

Groot: 22l, LxBxH: 40 x 30 x 26 cm

Ontvang je als zorggezin graag (gratis) een box? Laat onder aan deze pagina je gegevens achter.

Krijg een regenboogje

Doneer jij plasma?

Ben je zelf ouder (of naaste) van een kind met een zeldzame ziekte? 

Werk je voor een organisatie die zich inzet voor kinderen met zeldzame ziekten?

Dan verdien jij een regenboogje! (plasmabedankje, prikcadeautjes, steun bij zorg,...). Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.