Over MiNo vzw

MiNo vzw, dat zijn wij. Twee mama's, een dochter van 5 jaar en een zoon van 2 jaar. Nola en Milo, Milo en Nola of MiNo. 

Een paar maanden nadat Milo de diagnose PID kreeg, begon voor hem de behandeling met immuunglobulines. Door onze ervaring met een klein zorgenkindje groeide het idee dat we misschien wel 'meer' konden doen. Tel er nog enkele maanden bij en plots gingen we van één zorgenkindje naar twee zorgenkinderen. Nola kreeg een herseninfarct. Samen met de zorg voor Milo en Nola, werd het idee om 'meer' te doen steeds groter. 'Meer' doen, werd in de zomer van 2021 concreet met de oprichting van MiNo vzw. 

 

MiNo vzw is er voor kinderen met een zeldzame ziekte.  De twee aandoeningen die we zelf van dichtbij kennen, zijn beide zeldzaam. We ervaren elke dag waar de noden zijn om het voor deze kinderen en hun gezin nog beter te doen, waar we de zorg aangenamer kunnen maken en het welzijn van de kinderen en hun omgeving kunnen vergroten. Als MiNo vzw rechtstreeks of onrechtstreeks ook kinderen met andere ziektes/aandoeningen kan helpen, is dat alleen maar win-win.

 

MiNo vzw droomt over het creëren van regenbogen, die verschijnen op het moment dat er donkere wolken zijn. Want hoe donker de wolken ook kunnen zijn, we zoeken altijd naar dat ene lichtpuntje, dat kleine gelukje, een regenboog.

 

MiNo vzw 

 

 

Sanne, Loeka, Nola en Milo, de mama's achter MiNo vzw met hun kinderen.

©Nico Meubis Fotografie